برای بازدید مجازی از مکان های زیر،بر روی تصویر کلیک کنید.

موزه سردار اسعد بانک ملی

موزه بانک ملی

شعبه مرکزی بانک ملی تبریز

شعبه مرکزی بانک ملی اصفهان

شعبه مرکزی بانک ملی مشهد

بانک ملی شعبه بازار تهران

بانک ملی شعبه زورخانه

بانک ملی شعبه منبع آب

بانک ملی

تاسیس بانک ملی ایران اولین بار توسط حاج امین دارالضرب که از تجار بزرگ ایران بود در سال 1258 یعنی  در حدود 139 سال پیش مطرح شد. سرانجام آرزوی دیرینه مردم ایران برای تاسیس بانکی ملی ایران با هدف ارائه خدمات مالی و بانکی به همه آحاد مردم کشور در بیستم شهریور ماه سال 1307 به پشتوانه عزم و اراده ملت ایران محقق شد.
بانک ملی ایران موسسه ای که تاریخچه صنعت بانکداری در کشور نام گرفته است و اکنون پس از 90 سال خدمت، این تاریخچه جزوی از تاریخ کشور ما محسوب می شود، به عنوان یک نهاد تأثیرگذار در تاریخ کشور نقش و جایگاه مهم و حائز اهمیتی در شکل گیری میراث فرهنگی و ملی کشور دارد و از دهه های گذشته تا به امروز براساس فعالیت ها و اقدامات مطلوب و اثرگذار خود، گنجینه ای از میراث ماندگار، ملی و اشیای تاریخی و هنری گرانقیمت و گران بها را در قالب موزه جمع آوری و حفظ کرده است.
احداث ساختمان موزه بانک ملی ایران که پیش از این محل استقرار صندوق پس انداز بانک بود، در 25 تیر 1312 آغاز شد و در تاریخ 3 اردیبهشت 1315 به بهره برداری رسید. این بنا جزو نوادر و یکی از خاص ترین معماری های ایران و تهران قدیم محسوب می شود. این بنا توسط «هنریش» از اتباع آلمانی طراحی و توسط حاج حسین معمار ساخته شده است که تلفیقی از معماری ایرانی زمان هخامنشی و معماری اروپایی محسوب میگردد و آثار برجسته ای را از دوران های مختلف تاریخ کشور از سکه و جواهرات گرفته تا آثار هنری هنرمندان به نام در خود جای داده است که نمایش این آثار به مردم یک رخداد و رویدادی مهم در عرصه هنر و تاریخ ایران و زمینه ساز پاسداری از فرهنگ و تمدن کشور محسوب می شود و نشانگر هویت تاریخی و ارزشمند بانک است.
این ساختمان در تاریخ 19 مهر 1379 به شماره 2930 در میراث فرهنگی به ثبت رسید.
در سالهای اخیر با توجه به جایگاه ویژه ساختمان صندوق پس انداز بانک ملی ایران در بین آثار ثبت شده میراث فرهنگی و با دیدگاه عمومی کردن بازدید از اشیاء موزه بانک ملی ایران، مدیران بانک برآن شدند تا این ساختمان را که خود یک اثر ملی است به موزه تبدیل کرده و اشیاء گرانقیمت و گنجینه های ارزشمند بانک را در آن برای عموم قابل بازدید کنند.
اما مسیر بسیار سخت بود و همتی بلند را می طلبید.
سرانجام  با حمایت های بی دریغ هیأت مدیره بانک ملی ایران در سال 1395 و عزم راسخ مدیرعامل وقت دکتر محمد رضا حسین زاده و تلاش های شبانه روزی و جهادگونه کارکنان بخش های مختلف بانک اعم از پشتیبانی ، ساختمان ، حفاظت و حراست و روابط عمومی بانک ملی ایران به عنوان متولی اصلی موزه بانک، این مهم در تابستان 1396 طی مراسمی با حضور دکتر اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور و تنی چند از مدیران و مسئولان ارشد دولت و جمعی از کارشناسان و علاقه مندان به عرصه فرهنگ و هنر، رسماً افتتاح شد و مورد بهرهبرداری قرار گرفت تا از این پس برگی دیگر باشد از افتخارات ملی کشورمان و عظمت و پشتوانه بانک برآمده از دل مردم را به منصه ظهور رساند.
با راه اندازی این موزه شرایطی فراهم شد که آثار ارزشمند، فاخر و اشیای تاریخی و هنری گرانقیمت و گران بهای نه دهه بانک در بخشها و مجموعه های متنوع نظیرتابلوهای نقاشی، خوشنویسی، مینیاتور، آثار قلمزنی، سکه ها، تابلوهای نفیس خوشنویسی، فرش و مینیاتور، نقاشی های مدرن و کلاسیک، مسکوکات، اشیای قیمتی و کهن اهدا شده از طرف بانک ها و یا شخصیت های برجسته، ادوات و ابزارهای تاریخی و قدیمی بانکداری و نیز اسناد معاملات بزرگ و آثار با ارزشی از هنرمندان صاحب نام در معرض دید عموم، علاقه مندان و گردشگران داخلی و خارجی قرار گیرد.
قرار گرفتن این ساختمان در محوطه باستانی میدان مشق و بافت قدیمی تهران و نزدیکی آن با موزه جواهرات ملی، موزه آبگینه، موزه ملک، موزه ایران باستان، موزه تمدن اسلامی، موزه عبرت، موزه بانک سپه، دانشگاه هنر و... بر اهمیت آن بسیار افزوده است و این بنای قدیمی وتاریخی با داشتن نماد ها و عناصر معماری خاص خود، ارزش زیادی از نظر معماری در کشور دارد به دلیل این که برای نخستین بار در معماری این بناها، معماری باستانی ایران و معماری اروپا در یک جا عرضه شد. ورود روزانه صدها گردشگر به این بخش از شهر تهران موقعیت ویژهای را برای این موزه فراهم آورده است.
برای توسعه موزه برنامه های گسترده ای در پیش است. به طوری که اشیای بیشتری در موزه به نمایش درمی آید و اقدامات جانبی دیگری از قبیل شبیه سازی فعالیت های بانکداری قدیمی با استفاده از تکنولوژی های روز در آن پیاده سازی می گردد.

ساعت کار موزه بانک ملّی ایران: شنبه تا چهارشنبه بجز ایام تعطیل ساعت 13 الی 17  بازدید برای عموم آزاد است.
نشانی: تهران، خیابان فردوسی، جنب ادارات مرکزی بانک ملّی ایران

https://bmi.ir







مطالب پیشنهادی :

روش های جذب خانمها

روش های پیشگیری از نفوذ در شبکه

۵۴۰ کاربر این مطلب را دیده اند و تعداد کل بازدید ها از این پست : ۷۲۷